Protecció davant els raigs de sol

L’estiu és l’estació en la que en general tots estem més relaxats ja que és quan la majoria gaudim de les nostres vacances.

Però no per això hem de descuidar-. És important protegir-se bé dels raigs del sol a la pell, mitjançant cremes però també als ulls. La llum solar conté un alt nivell de raigs ultraviolats que afecten els ulls. L’exposició perllongada a aquesta llum pot causar conjuntivitis irritativa amb l’ull vermell, llagrimeig i molèsties. Si l’exposició és més gran, pot causar queratitis que és una inflamació de la còrnia amb símptomes de dolor i fins i tot visió borrosa.

Els raigs de sol poden provocar moltes més malalties com

la pinguécula, que és un petit teixit blanc groguenc a la part blanca de l’ull i el pterigi, un teixit blanc groguenc que envaeix la còrnia. A més, si es mira al sol directament, de forma prolongada o repetida, pot produir-maculopatia actínica, que és la malaltia aguda més greu de l’ull per exposició solar. Aquest trastorn es caracteritza perquè els raigs travessen l’ull i convergeixen en la màcula, zona central de la retina responsable de la visió més precisa, produint una cremada.

Com veus els raigs de sol són perillosos si no es prenen mesures preventives. Els experts recomanen l’ús d’ulleres de sol com el millor mètode per prevenir les esmentades afectacions oculars. És convenient que els filtres siguin les adequades, per evitar que es dilati la pupil·la en usar un vidre fosc i permeti que entre encara més radiació del normal dins de l’ull.

Font: La Razón

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *