En nombroses ocasions ens hem trobat a consulta amb pacients que ens comenten que no sabien que havien de revisar la seva vista ni cada any, ni mai.  Sovint cometem l’error de donar les coses per suposades sobretot si ja sou usuaris d’ulleres i/o lents de contacte. Així que el motiu d’aquest post és per aclarir una miqueta i que sapigueu quins són els motius per fer una revisió de l’estat de la vostra visió.

Per què he de revisar-me la vista si ja veig bé? Per començar volíem parlar de la importància de revisar-te la vista tinguis símptomes o no.  Errors refractius com la hipermetropia són famosos per passar desapercebuts. Probablement al teu costat hi pugui haver un hipermètrop sense corregir, i sense saber-ho, o potser siguis tu mateix. Si ets menor de 40 anys i veus bé, podries ser hipermètrop.Com que la hipermetropia moltes vegades no presenta borrositat. Això és degut a que la persona, sense ser-ne conscient i de forma automàtica està fent un enfocament, com un ajustament que aconsegueix aclarir la imatge. Aleshores per què revisar-me si veig bé? Doncs perquè hi ha un peatge a pagar.

Si estàs enfocant més del que hauries estàs forçant la vista i pots sentir fatiga, mal de cap al final del dia, ull vermell, blefaritis, llagrimeig, somnolència o incapacitat per realitzar qualsevol feina en visió propera durant un temps prolongat. Això passa molt en nens.  D’una banda, els nens desconeixen què és veure o no veure bé. És estrany que un nen es queixi de no veure bé. Més aviat són els pares o professors els que s’adonen que alguna cosa no va com caldria esperar. Aleshores apareixen símptomes d’un altre tipus als quals hem de parar atenció. Però d’això ja us hem parlat en un altre post. Només cal remarcar que són casos molt associats a problemes d’aprenentatge ja que els costa per exemple llegir. S’estimen més estar fent qualsevol cosa que no sigui fixar la vista de prop. Perquè es cansen i no els agrada.

 

 

 

 

 

En adults per exemple no us imagineu quantes vegades hem sentit a la consulta “he deixat de llegir”. És el mateix, el nostre cos ens avisa. Si no dónes el que necessita no pot rendir correctament. Així que, tinguis o no tinguis sensació de borrositat, t’hauries de revisar la vista per comprovar que els teus ulls estan treballant bé. I el mateix si ja ets usuari d’ulleres i veig bé, per què m’hauria de revisar? Per diversos motius.

Què revisarem en una revisió ocular a Òptica de Mercat? Encara que veieu bé, hi ha aspectes, com el comentat anteriorment de la hipermetropia, que moltes vegades només es detecten a través d’una revisió. A les nostres revisions avaluem moltes altres coses.

  1. Estudi de la motilitat ocular, de l’eficàcia motora i acomodativa: així coneixem si els teus ulls són capaços d’enfocar i desenfocar de manera òptima i podem detectar si pateixes algun tipus de problema en aquest sentit.Les consultes d’aquest tipus han pujat exponencialment els darrers anys.      Símptomes com:
  • Quan porto una estona llegint o mirant de prop i aixeco la mirada trigo uns segons a tornar a veure bé
  • Quan estic una estona llegint se’m tornen les lletres borroses i noto que he de fer molt d’esforç.
  • Quan sóc a classe em costa molt enfocar el paper i després la pissarra.
  • Quan surto de l’oficina veig borrós de lluny.
  • Quan llegeixo em ploren els ulls. I és que hi ha molts factors que intervenen en la visió i hem d’examinar l’eficàcia del sistema visual. No tot es tracta de diòptries.
  • 2. Estudi de llàgrima. Aquest és un altre dels problemes en auge a causa de l’augment de l’ús de pantalles.
  • 3. Presa de la pressió ocular, sobretot en casos d’antecedents de glaucoma a la família. També valorarem si has d’acudir a l’oftalmòleg per valorar l’estat de la teva retina amb un senzill test.
  • 4.Detecció de principi de cataractes.Control de miopia i altres…. Finalment, és important recordar-vos la importància de la prevenció i la detecció primerenca de qualsevol anomalia a la visió per evitar complicacions i conservar la teva salut visual a llarg termini.   En general us aconsellem revisions cada dos anys en adults joves, anuals per a adults a partir dels 40 anys i per a pacients amb antecedents familiars

 

Si teniu qualsevol dubte ens podeu escriure a hola@opticademercat.com

Esperem us hagi estat d’ajuda!